1 op 1 met … Brian Callaars

“Tevreden klanten, daar kan ik echt enorm van genieten.”

Brian Callaars (25)
Sales Representative

“Voordat ik bij Bek startte heb ik eerst de HBO-studie Commerciële Economie gedaan. Vervolgens heb ik mijn master Marketing Management afgerond aan de uni van Tilburg. Ik wilde er qua studie zoveel mogelijk uithalen. Enerzijds om iets te hebben waar ik trots op kan zijn en tegelijk met het oog op de toekomst. Zodat ik er in het geval van ambities altijd op terug kan vallen. Naast mijn studie draaide ik bij wijze van bijbaan ook veel uren bij Jumbo, onder meer als teamleider. Daar leerde ik op de vloer alles over signage, het aanleveren van materialen, hoe om te gaan met kerstdrukte, dat soort zaken. Een goede leerschool.”

Geen nummer
“Uiteindelijk ben ik via een wervingsbureau bij Bek beland. In juni van dit jaar ben ik officieel gestart. Direct al tijdens het eerste kennismakingsgesprek was er een klik. Dat was een fijn informeel en inhoudelijk goed gesprek. Iets wat ik bij eerdere sollicitatiegesprekken miste. Ik voelde al direct dat je hier geen nummer bent, dat je ertoe doet en het verschil kunt maken. Bovendien sloot de functie perfect aan op mijn profiel. Dat ik uit de retail kom was natuurlijk een pre, omdat ik ook nu weer vaak met retailers te maken zou gaan krijgen. Erg fijn als je dan over relevante onderwerpen mee kunt praten.”

Veel variatie
“Het is de bedoeling dat ik straks doorgroei en me ontwikkel in de rol van Marketing & Sales Manager. Momenteel heb ik een zeer gevarieerd takenpakket, waarbij alle aspecten van het bedrijf aan bod komen. Zo heb ik de promotie-sleeves van een aantal grote merken onder mijn hoede, verwerk ik orders, maak ik offertes, neem ik de klachten van klanten in behandeling en denk ik met de klant mee over oplossingen. Verder is het knallen geblazen om samen met mijn directe collega’s new business te genereren. Bij Bek zijn volop groeimogelijkheden en kun je gaandeweg je eigen functie creëren, met een flinke dosis eigen regie. Dat vind ik zo fantastisch aan dit bedrijf.”

“De eensgezindheid binnen het team is groot, we staan altijd klaar voor elkaar.”

Voldoening
“De informele, gezellige sfeer en het feit dat je je hier geen nummer voelt maken het werken bij Bek zo plezierig. Je bent vrij om dingen op te pakken en kunt veel verantwoordelijkheid naar je toe trekken. Waar je dan vervolgens wel aan wordt gehouden, dus weet waar je aan begint, haha!  De eensgezindheid binnen het team is groot, we staan altijd klaar voor elkaar. Erg fijn daarbij is de optimale mix van jong en oud. Jong leert hier van oud. Iets wat zeker ook prettig is voor mijn generatie. Wat me verder drijft als mensen-mens is het opbouwen van de contacten met klanten. Zorgen dat ze kunnen rekenen op het allerbeste. En komt er eens een klacht binnen, dan los je die gewoon zo goed mogelijk op. In mijn optiek is een klant met een klacht immers een klant die graag blijft. Vandaag nog kreeg ik van een klant te horen dat hij de samenwerking zo plezierig vindt, dat altijd alles zo netjes wordt geregeld en opgelost. Dergelijke feedback hoor je natuurlijk dolgraag, het maakt je werk des te dankbaarder. Ik haal daar heel veel voldoening uit.”

Niet in de stress schieten
“Om mijn werk te kunnen doen moet je in ieder geval commercieel ingesteld zijn, goed kunnen onderhandelen en beschikken over hele goede communicatieve vaardigheden. Ook een portie logisch denkvermogen is een uitstekende aanvulling, zodat je al snel kunt inschatten wat de consequenties van je acties zijn. En natuurlijk moet je je mannetje kunnen staan, mocht je ooit eens de wind van voren krijgen. In plaats van in de stress te schieten verdedig je jezelf op nette en gepaste wijze met feiten en een goede onderbouwing.”

De perfecte plek
“Wat vind ik het allerbelangrijkst in mijn leven? Best een lastige vraag. In ieder geval is het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daar past een baan bij waar je veel positieve energie en voldoening uit kunt halen. Wat dat betreft zit ik bij Bek op de perfecte plek. Het is de bedoeling dat ik de komende tijd steeds meer ga leren over het vak en de grafische industrie, iets waar ik erg naar uitkijk. In mijn privéleven vind ik een fijne band met vrienden en familie het allerbelangrijkst. Zo hebben ik en mijn matties een hecht vriendenteam bij Blauw-Geel ’38 in Veghel. Eerst voetballen en daarna veel lol tijdens de derde helft, ook daar kan ik enorm van genieten.”

BEKentenis

Ik woon in:
Veghel

Koffie of thee?
Koffie.

Beste nummer ooit:
Dat zijn er meerdere, maar een tijdloos nummer als Hotel California kan ik erg waarderen.

Favoriete snack:
In de cafetaria is dat een frikandel. Als tussendoortje het liefst chocolade.

Hobby:
Voetbal, koken, gitaar spelen.

Beste Netflix-serie:
Breaking Bad.

Hond of kat?
Hond.

Hamburger of vegaburger?
Hamburger. Voor mij geen vega.

Wat staat er hoog op je bucketlist?
Een reis naar Australië, samen met mijn moeder. Mijn moeder is daar geboren en ik zou graag eens willen zien waar haar roots liggen.

Wil ik graag nog eens ontmoeten:
Ik heb niet iemand die ik bijzonder bewonder of zo. Maar een keer babbelen met Messi of Ronaldo lijkt me wel gaaf.

Toen ik jong was wilde ik … worden:
Profvoetballer.

Welke gave zou je willen hebben?
Gedachten kunnen lezen. Een handige tool die je in je voordeel kunt gebruiken, zowel zakelijk als privé.

Zou je kunnen leven zonder social media?
Dat denk ik wel.

Ufo’s, echt of verzinsel?
Nep.

Speel je ooit luchtgitaar?
Nee, nooit. Wel écht gitaar, noem het maar kampvuurgitaar.

Als je een dier zou moeten zijn, welk dier zou je dan zijn?
Zolang het maar kan vliegen en ik gemakkelijk naar warme oorden kan reizen.