1 op 1 met … Danny Eijkemans

“Als het aan mij ligt werk ik hier over dertig jaar nog steeds.”

Danny Eijkemans (33)
Medewerker Nabewerking

“Ik ga elke dag met heel veel plezier naar het werk, en dat meen ik echt! Ook als ik vroege dienst heb en om half vijf uit de veren moet. Samen een bakkie doen met collega’s en dan rustig opstarten, heerlijk vind ik dat. Er heerst hier een echt vertrouwd familiegevoel, samen vormen we een geweldig team. Informeel, gezellig, de manier waarop we met elkaar omgaan is super. We staan altijd en overal klaar voor elkaar als het eens een keer niet lukt, en het verschil tussen leiding en medewerkers is uiterst gering, we gaan allemaal als collega’s met elkaar om. Ook hebben we regelmatig leuke personeelsuitjes, al was dat het afgelopen jaar helaas niet mogelijk. Ja, ik zit hier écht op mijn plek. Als het aan mij ligt werk ik ook over dertig jaar nog bij Bek.”

Veel variatie
“Waar ik het meest van geniet zijn de werkzaamheden zelf en de enorme variatie daarin, de verschillende afwerkingsmachines waar ik mee te maken krijg. De ene keer sta ik aan de vouwmachine of snijmachine, de andere keer is dat de vergaarmachine of verzamelhechter. En als de nood een keer aan de man is neem ik net zo gemakkelijk de taken van de machinevoerder over. Elke dag is weer anders. Ook van de nachtdienst geniet ik echt. Die begint op zondagavond en eindigt op vrijdagochtend. Tussen tien uur ’s avonds en zes uur in de ochtend is het dan heerlijk rustig werken hier. Samen met de drukker zorg ik dat ’s morgens alles netjes klaarstaat.”

“Nog steeds ben ik dankbaar voor de kans die ze me destijds gaven.”

Zo vader zo zoon
“Ik ben inmiddels een kleine zestien jaar actief bij Bek. Daarvoor werkte ik bij een metaalbedrijf in Schijndel. Dat bedrijf ging failliet, werd overgenomen en verhuisde naar Deurne. Ik heb er nog een paar jaar als lasser van boottrailers gewerkt. Op een gegeven moment nam ik spontaan ontslag, omdat ik er een beetje klaar mee was. Ik kwam thuis te zitten. Gelukkig werkte mijn vader destijds al bij Bek, hij zit er inmiddels zo’n 36 jaar en doet exact hetzelfde werk als ik nu. Toen mijn vader zijn leidinggevende vertelde dat ik werkloos thuis zat zei die: ‘breng ‘m gewoon eens mee, dan kunnen we zien of Bek iets voor hem is.’

Ik startte toen met het bezorgen van pakketten, iets wat erg goed beviel. Na verloop van tijd kwam er een plek vrij op de binderij, waar ik al vaker wat werk van een collega had overgenomen. Ik kreeg toen de vraag: ‘Is het misschien iets voor jou om bij ons een opleiding te volgen?’ Ik was meteen enthousiast, zeker omdat ik dat werk sowieso al erg leuk vond. Ik ging me verdiepen in de verschillende machines en leerde steeds meer bij. Uiteindelijk ben ik blijven hangen en beheers nu alle kneepjes van het vak, iets waar ikzelf best wel trots op ben. Ook mijn vader maakte me destijds wegwijs op de binderij, nu is hij het die regelmatig met vragen naar mij komt, haha! Maar goed, 14 jaar geleden kreeg ik mijn eerste officiële contract bij Bek. Nog steeds ben ik dankbaar voor de kans die ze me destijds gaven, ondanks dat ik geen echte opleiding had gevolgd en alles moest leren vanuit het Praktijkonderwijs.”

Initiatief nemen
“In mijn werk is zorgvuldigheid, accuratesse, een belangrijke eigenschap. Ook een goed oog voor kwaliteit hebben is essentieel. Daarbij dien je alert te zijn op eventuele problemen die kunnen ontstaan tijdens het productieproces. De reden dat ik ook altijd mijn machines op tijd schoonmaak. Dat is sowieso een tic van me, ik hou erg van een opgeruimde en schone werkplek. Niemand hoeft mij hiervoor aan te sporen, ik regel het gewoon zelf. Initiatief nemen wordt hier dan ook zeer gewaardeerd, net als je eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik kan daar prima mee omgaan.”

Relatie en werk
“Het allerbelangrijkst in het leven vind ik mijn relatie met mijn vriendin, ouders en zus. Gezellig samen met het hele gezin, dat zijn de momenten waar ik het meest van geniet. Daarna komt op de tweede plek direct mijn werk. Ik haal daar heel veel positieve energie uit en ben best wel trots op datgene wat ik in de afgelopen jaren heb bereikt. Zoals ik al eerder zei: voor mij ligt de toekomst bij Bek, ook de verre toekomst!”

BEKentenis

Ik woon in:
Schijndel

Gekke gewoonte:
Alles moet schoon zijn. De machines op het werk, maar ook mijn auto en het huis, het is een echte tic. Is er iets vies, dan flip ik! Zo moet mijn Volkswagen Tiguan altijd blinken.

Koffie of thee?
Koffie.

Favoriete snack:
Alle soorten borrelnootjes en chips.

Favoriete gerechten:
Indisch haantje en zuurkool.

Hobby:
Wandelen met de hond. Mijn vriendin en ik boeken regelmatig een hotel aan zee en dan gaan we lekker aan de wandel en uitwaaien met de hond.

Beste Netflix-serie:
La Casa de Papel.

Wat staat er hoog op je bucketlist?
Op vakantie naar Curaçao, zo snel mogelijk. Onze favoriete vakantiebestemming. We zijn erg toe aan vakantie, echt weg, heerlijk naar de zon.

Hamburger of vegaburger?
Hamburger, absoluut.

Zou je kunnen leven zonder social media?
Gemakkelijk!

Sta je vaak voor de spiegel?
Elke ochtend, om gel in mijn haar te doen.

Bang voor?
Spinnen, vreselijk. Vooral die grote zwarte. Als ik zo’n griezel zie is mijn hele rug direct kletsnat. Gelukkig hebben we de hond, die vreet ze meteen op!

Als je een dag lang alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?
Een lekkere lange rit maken in een supersnelle auto.

Welke gave zou je het liefst hebben?
Helderziend zijn, dat lijkt me wel wat.

Neem je ooit stiekem spullen mee uit een hotelkamer?
Nee, nooit. Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die nooit in de verleiding komt.