1 op 1 Carmen en Sandra

1 op 1 met … Sandra en Carmen

“Bek is the place to be én work!”

Sandra van Heeswijk (47) – Medewerker Retail Logistic Centre
Carmen van Kempen (20) – Medewerker Digitale Print

Sandra werkt inmiddels 27 jaar in vaste dienst bij Bek, na een jaar als uitzendkracht. Dochter Carmen is pas anderhalf jaar geleden toegetreden tot de Bek-familie. Deze keer in 1 op 1 een gesprek met twee generaties Bek-toppers, moeder en dochter.

Sandra:
“Bek is nog steeds het familiebedrijf van vroeger, hoewel we natuurlijk als bedrijf flink zijn gegroeid sinds ik hier startte. Er zijn wel wat dingen veranderd. Vroeger deed je echt alles samen. Zo gingen we met z’n allen een dag carnaval vieren en af en toe stappen. Dat gebeurt vandaag de dag niet meer zo snel. Maar de goede sfeer is er nog steeds, we weten elkaar altijd te vinden en staan altijd klaar voor elkaar. Tijdens piekperiodes springt iedereen bij, zelfs van kantoor. Ook onze directeur Niels helpt dan gewoon mee in de productie.”

Carmen:
“Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met mijn opleiding tot goudsmid. Door de pandemie konden we niet naar school, kon ik niet stagelopen. Ik ben toen na gaan denken of de studie nog wel bij mij paste. Uiteindelijk besloot ik om op zoek te gaan naar een baan. Omdat mijn jongere zus Nova al vakantiewerk had gedaan bij Bek, dacht ik: dat kan ik ook! Mijn moeder gooide een balletje op en de volgende dag mocht ik al langskomen bij Bek. Sindsdien werk ik hier. Ik ben gestart op de afdeling handling, afgelopen zomer kreeg ik het aanbod om over te stappen naar de printafdeling.”

Sandra van Heeswijk

Sandra:
“Ik sta nu bij de handling. Met behulp van picklijsten – zeg maar de to-do lijsten voor een bestelling -, maken we de POS-orders klaar voor verzending naar de diverse klanten en filialen. Ook printen we de Sligro-pasjes en stuur ik zo nu en dan de afdeling aan. Ik ben echt blij dat ik weer van de stoel af ben. Ook het werken in ploegen vind ik geen enkel probleem.”

Carmen:
“Mijn werk is echt lekker afwisselend. Nadat de orders bij ons binnenkomen en we precies weten wat de klant en de ordermanager verwachten, kunnen we aan de slag. Een kwestie van de machines instellen, zorgen dat de documenten kloppen en zorgen voor het juiste papier. Daarna kan er geprint worden. Van posters en flyers tot visitekaartjes en schapkaartjes voor de supermarkten. Ook doen we het kleinere snijwerk en onderhouden we de machines.”

Sandra:
“Wat je nodig hebt voor mijn werk is in ieder geval flexibiliteit, snel kunnen schakelen. Ook bestand zijn tegen hectiek is wel handig. En misschien wel het allerbelangrijkst: lol blijven houden in je werk en fijn met collega’s omgaan. Wat dat betreft: ik kan me niet herinneren dat ik ooit met tegenzin naar het werk ben gegaan, dat zegt heel wat.”

Carmen van Kempen

Carmen:
“Ook in mijn werk heb je die flexibiliteit nodig. Plus goed in oplossingen kunnen denken. Daarbij is een beetje technisch inzicht ook meegenomen. En rustig kunnen blijven op momenten dat het even hectisch wordt.”

Sandra:
“Ik vind het reuzegezellig om met mijn dochter in hetzelfde bedrijf te werken. Carmen woont grotendeels bij haar vader, dus nu hebben we hier de kans om af en toe lekker bij te praten en onze fijne band te behouden.”

Carmen:
“In het begin werkten we op dezelfde afdeling, zelfs aan dezelfde machine. Dat ging hartstikke goed. Ook gezellig, we hadden altijd wel iets te buurten en te roddelen. Nu staan we wat verder van elkaar af, maar we hebben natuurlijk wel regelmatig contact. Eens in de week kom ik bij mijn moeder thuis om te eten, dan hebben we het ook altijd over ons werk, haha!”

Sandra:
“Iedereen heeft wel eens een mindere dag, maar ik ga iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk. Natuurlijk is het fysiek best zwaar werk. Vooral in de eerste maanden was ik soms echt Bek-af, haha! Maar dat went vrij snel. Ik haal heel veel voldoening uit mijn werk. Ik ben happy, zit prima in mijn vel, dus niks aan het handje!”

Carmen:
“Met plezier naar het werk? Jazeker! Iedere dag, net als mijn moeder. En dat is ook logisch als je als redelijke nieuweling hier elke dag mag ontdekken en jezelf ontwikkelen. Dit biedt me ook veel mogelijkheden voor de toekomst en het is tof dat Bek je die kans geeft. Over mijn toekomst bij Bek denk ik nog niet echt veel na. Ik heb het in ieder geval reuze naar mijn zin. Ik ben nog jong, dus waar straks mijn interesses komen te liggen weet ik nu niet. Ik hou alles open.”

Sandra:
“Ik kan Bek zeker aanbevelen als werkgever. Als je maar beseft dat je hier ook komt om te werken en niet om te lummelen. Samen aanpakken, daar komt het op neer. Maar daar krijg je ook heel veel positieve vibes voor terug. Ik zou daarom willen zeggen: ben je op zoek naar een fijne baan in een evenzo fijne omgeving met een geweldig team van collega’s, Bek is the place to be én to work!”

Carmen:
“Daar kan ik me helemaal bij aansluiten. Dus mocht je dit lezen en geïnspireerd raken, wie weet tot ooit nog eens bij Bek!”

BEKentenis

Sandra

Goede gewoonte:
Ik ben heel eerlijk en open. Maar daar moet je soms wel mee oppassen.

Hobby:
Ik doe veel aan krachttraining, twee keer in de week. Ik sport mijn hele leven al veel, de ideale uitlaatklep. Vooral individuele sporten als judo, jiu jitsu, paardrijden, zwemmen, fitness en kickboksen.

Wat staat er hoog op je bucketlist?
Een mooie cruise naar de Caraïben, dat wil ik al heel lang. Een weeklang op zo’n sjiek schip, onderweg veel bezichtigen en ’s avonds weer de boot op.

Wat inspireert jou?
De natuur. Daar kan ik echt van genieten. Zelfs van een foto van de natuur. Het geluid van een kleine waterval, een kabbelend beekje, heerlijk. Dan kom ik echt tot rust.

Waar kun je erg om lachen?
Hele flauwe, platte grappen. Hoe schuiner, hoe beter. Daarom zit ik bij feestjes ook liever bij de mannen!

Het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen.
Ik zou bijna zeggen, de kinderen. Maar dat is niet echt een cadeau, daar kies je doelbewust voor. Ik ben niet zo materialistisch aangelegd, ik ben vooral heel blij met het gezelschap van familie en vrienden. Stabiele vriendschappen, samen genieten, lekker borrelen. Een mooier cadeau is er niet.

Carmen

Wat is je levensmotto?
Gewoon doen waar je zin in hebt.

Kun je leven zonder social media?
Ik heb een hekel aan mijn telefoon! Die staat ook altijd op stil. Dus nee, voor mij hoeft dat allemaal niet.

Wat inspireert jou?
De natuur. Als ik in de natuur ben krijg ik altijd zin om iets creatiefs te doen. Schrijven, tekenen, kleren naaien, wat dan ook. In de natuur kom ik helemaal tot mezelf.

Hamburger of vegaburger?
Vegaburger. Ik ben sowieso bijna geheel vegan.

Als je kon tijdreizen, naar welke tijd zou je dan gaan?
De eighties, absoluut. Ik ben een grote fan van Doe Maar. De eighties waren de hoogtijdagen van de band, daar had ik graag bij willen zijn. Ik vind de muziek uit die tijd sowieso geweldig.

Wie zou je graag nog eens persoonlijk ontmoeten?
Ralf Mackenbach, destijds van het Junior Songfestival. Ik heb al sinds 2009 een grote crush op hem!

Sinterklaas of de Kerstman?
Geen van beiden, ik haat verklede mensen! Carnaval, ook zoiets. Nee, dat soort dingen is niks voor mij. Feestdagen zijn ook niet weggelegd voor mij.